Sinaasappel mosterdsoep met oesterzwammen

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 35 gram boter
  • 25 gram bloem
  • ¼ liter sinaasappelsap
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 eetlepels franse mosterd
  • ¼ slagroom
  • 1 bakje oesterzwammen
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

In pan met dikke bodem 25 gram boter smelten. Bloem in een keer toevoegen. Scheutje voor scheutje ½ liter water erdoor roeren, blijven roeren tot het een licht gebonden mengsel is.

Sinaasappelsap erdoor roeren. Bouillontabletten erboven verkruimelen.

In kom eierdooier, koenjit en mosterd door elkaar kloppen. Slagroom erdoor roeren. Al roerende aan hete soep toevoegen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Sinaasappel zo dik schillen dat witte vliesje wordt mee geschild. Sinaasappelpartjes voorzichtig tussen vliesjes uitsnijden.

Soep opnieuw al roerende in ca. 10 minuten zachtjes verwarmen ( niet meer laten koken ). Intussen oesterzwammen zonodig schoonvegen met keukenpapier en in repen snijden.

In koekenpan rest van boter verhitten. Oesterzwammen toevoegen en al omscheppende ca. 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Oesterzwammen door soep roeren. Soep over 4 borden verdelen. Garneren met partjes sinaasappel.