Romige kreeftensoep

 

 

4 personen

Soep

 

Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 2 wortels
  • 1 stukje verse gember
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 laurierblad
  • 1 liter visbouillon ( van 2 bouillonblokjes )
  • 10 centiliter witte wijn
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 10 centiliter kookroom
  • 2 eetlepels cognac
  • Cayennepeper
  • Zeezout
  • 2 eetlepels maïzena
  • Crème fraiche voor garneer
  • 4 rivierkreeftjes voor garneer
  • Takje verse dille voor garneer

 

Bereidingswijze:

 

Snij de ui, wortel en gember in stukken. Smelt boter in een soeppan. Bak de groenten even aan in de boter op een matig vuur.

Voeg de bouillon, witte wijn, laurierblad en paprikapoeder toe. Laat ca. 30 minuten sudderen zonder deksel op de pan, zodat de bouillon tevens wat kan inkoken.

Giet de bouillon door een zeef. ( groente wordt niet meer gebruikt )

Voeg de tomatenpuree toe en breng opnieuw aan de kook.

Snij de rivierkreeftjes heel fijn. ( houd 4 rivierkreeftjes apart voor de garnering ). Voeg het kreeftenvlees toe aan de bouillon en laat 5 minuten mee koken.

Voeg de kookroom toe en de cognac en maak op smaak met cayennepeper en zeezout.

Maak de soep wat dikker d.m.v. 2 eetlepels maïzena met wat koud water aan te lengen. Goed blijven roeren tot de soep ingedikt is.

Serveer de soep in kleine soepkommetjes, met een toefje crème fraiche, rivierkreeftje en takje dille.