Rode paprikasoep

4 personen

Soep

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 pot geroosterde paprika ( Merza ), uitgelekt en in stukjes
  • 1 pot runder fond
  • worchestersaus
  • peper
  • ½ runder bouillonblok
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • wat blaadjes basilicum of peterselie in reepjes voor garneer

Bereidingswijze:

 

Verwarm de olie en fruit de ui en de knoflook ca. 5 minuten op half hoog vuur.

Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee.

Vul de fond aan met water tot 1 liter en schenk dit bij het paprikamengsel.

Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep en breng op smaak met worchestersaus, peper en eventueel een half runderbouillonblok.

Klop vlak voor het serveren de slagroom dik en lobbig.

Schep de soep in kommen of op borden met een lepel slagroom erop.

Bestuif met paprikapoeder en garneer met reepjes basilicum of peterselie.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.