Kippensoep

4 personen

Soep

 

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadje
  • 4 kruidnagels
  • 1 prei
  • 1 winterwortel

afwerking:

  • zout
  • tabasco
  • 50 gr vermicelli
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereidingswijze :

 

Doe de kippenbouten in een grote pan. Giet er circa 2½ liter koud water op en breng zonder deksel op middelhoog vuur aan de kook.

Schep er het bovendrijvende schuim af.

Haal alleen het buitenste bruine schilletje van de ui en laat het binnenste zitten. Halveer de ui en prik op iedere helft een laurierblaadje met kruidnageltjes vast.Snij de prei en de wortel grof. Doe de ui, bouillonblokjes en grof gesneden groenten bij de kip in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de bouillon met het deksel schuin op de pan circa 2 uur trekken.

Haal de kippenbouten uit de pan.

Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Of zeef hem door een frituurfilterzakje.

Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in mooie stukjes. Doe dit bij de afgekoelde bouillon.

 

Afwerking: Breng de bouillon weer aan de kook en breng op smaak met zout en tabasco.

Voeg de vermicelli toe en laat dit 10 minuten gaar koken. Roer kort voor serveren de peterselie door de soep.