Heldere tomatenbouillon met shi takes

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 1 doosje shi-takes
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 pot gevogelte fond ( 380 ml)
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 3 eetlepels chines sojasaus

 

Bereidingswijze :

 

Shi-takes schoonvegen met keukenpapier. Steeltjes van hoeden snijden en fijnhakken. Hoeden in reepjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen.

In soeppan olie verhitten. Fijn gehakte steeltjes, sjalot en gemberpoeder ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Fond en gezeefde tomaten toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken.

Theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon boven andere pan zeven.

In kopje bieslook fijn knippen.

Bouillon met ½ liter water opnieuw aan de kook brengen. Shii-takesreepjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met sherry en sojasaus.

Bouillon in 4 diepe borden scheppen. Bieslook erover strooien.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.