Heldere tomatenbouillon met garnalen

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ kruidenbouillontablet
  • 100 gr noorse garnalen / ijslandse garnalen
  • zout
  • tabasco
  • 2 eetlepels dille ( diepvries )

 

 

Bereidingswijze :

 

Ui pellen en snipperen. Wortel wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.

In soeppan olie verhitten. Ui en wortel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ca. 3 minuten zachtjes fruiten.

Tijm en laurierblad toevoegen. Ca. 1 minuut zachtjes meefruiten.

Gepelde tomaten met vocht, tomatenpuree, bouillontablet en ½ liter water erdoor roeren.

Aan de kook brengen en mengsel met deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes laten koken.

Laurierblad verwijderen. Tomaten met houten lepel tegen wand van pan fijnwrijven. Kaasdoek vochtig maken en in vergiet leggen. Tomatenmengsel boven andere pan ca. 2 uur laten uitlekken.

Tot gebruik uitgelekte tomatenbouillon afgedekt in koelkast zetten.

 

Garnalen in ca. 1 uur laten ontdooien.

 

Vier borden voorverwarmen. ( kan in de magnetron,  ± ½ minuut per bord ) In een maatbeker tomatenbouillon met water aanvullen tot ¾ liter. Tomatenbouillon in pan opnieuw zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en enkele druppels tabasco.

Garnalen en dille over bordenverdelen. Hete tomatenbouillon erover schenken. Direct serveren, lekker met stokbrood en kruidenboter.