Goulashsoep Dubrovnik

 

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

 

  • 400 gram klein gesneden magere runderlappen
  • 2 ui
  • 2 eetlepels olie / 40 gram boter
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel sambal
  • 2 vleesbouillonblokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel kummel ( karweizaad )
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 100 gram prei
  • 1 blikje macedoine ( 200 gram )
  • 1 blik gezeefde tomaten of verse ontvelde tomaten

 

 

Bereidingswijze :

 

Laat het vlees in ca. 15 min. op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier.

Snijd de runderlappen in blokjes. Pel en snipper de uien.

Halveer de paprika, verwijde de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Verhit de olie of boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, regelmatig omscheppen, rondom bruin.

Draai het vuur laag, voeg de ui, de reepjes paprika, uitgeperste knoflook en paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.

Roer de bloem, de tomatenpuree,gezeefde tomaten, prei, blikje macedoine, sambal, zout en peper door het vlees. Voeg al roerende 1 liter warm water bij het vlees en de bouillonblokjes, laurierblaadjes, kummel, azijn en breng het vocht aan de kook. Laat het vlees op een heel laag vuur ( met deksel op de pan ) gaar worden ( ca. 2 uur of langer dan wordt hij lekkerder ).

Lekker met stokbrood en kruidenboter.