Goulashsoep

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 400 gram klein gesneden magere runderlappen
  • 2 ui
  • 2 eetlepels olie / 40 gr boter
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel sambal
  • 2 vleesbouillonblokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel kummel ( karweizaad)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel wijn azijn

 

Bereidingswijze :

 

Laat het vlees in ca. 15 min. op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier.

Snijd de runderlappen in blokjes. Pel en snipper de uien.

Halveer de paprika, verwijde de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Verhit de olie of boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onderregelmatig omscheppen, rondom bruin.

Draai het vuur laag, voeg de ui, de reepjes paprika, uitgeperste knoflook en parikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.

Roer de bloem, de tomatenpuree, sambal, laurierblaadjes, kummel, azijn, zout en peper door het vlees. Voeg al roerende 1 liter warm water bij het vlees en het bouillonblokje en breng het vocht aan de kook. Laat het vlees op een heel laag vuur ( met deksel op de pan ) gaar worden ( ca. 2 uur ).

Lekker met stokbrood en kruidenboter.