Gele paprikasoep met zalmreepjes

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 2 gele paprika’s
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 2 visbouillonblokjes
  • zout
  • peper
  • 1 bekertje zure room
  • 1 bosuitje
  • ¼ slagroom

 

Bereidingswijze :

 

Paprika’s wassen ,schoonmaken en in stukjes snijden. Sjalotjes pellen en grof hakken. Knoflook pellen en grof hakken.

In een pan 250 ml water met paprika, sjalot en knoflook aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten laten koken.

Intussen zalm in reepjes snijden. Bosui fijn snijden.

Met de staafmixer paprika met vocht pureren. Boven pan door zeef wrijven.

½ liter water toevoegen en aan de kook brengen.

Bouillontabletten erboven verkruimelen en al roerend oplossen. Soep ca. 5 minuten laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper.

Van vuur af zure room ( met staafmixer ) door soep roeren. Soep in 4 bordenverdelen. Zalmreepjes erin strooien en garneren met wat bosui en een klein toefje slagroom zonder suiker.