Gebonden peterseliesoep
4 personen
Soep
Ingrediënten :
- 2 eieren
- 1 ui
- 2 zakjes verse peterselie
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 2 vleesbouillontabletten
- 1 bekertje creme fraiche
- peper
Bereidingswijze :
Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen en pellen. Ui pellen en fijn snipperen. Van peterselie grove stelen afsnijden. ( In keukenmachine ) peterselie heel fijn hakken. In pan boter smelten. Ui en helft van peterselie ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al scheutje voor scheutje 8 dl water toevoegen. Blijven roeren tot soep licht gebonden is. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Met deksel op pan soep ca. 5 minuten zachtjes koken. Van vuur af met garde creme fraiche erdoor roeren. Laten afkoelen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Eieren halveren. Dooiers eruit halen ( eiwit wordt niet gebruikt ). Boven kommetje dooiers door zeef wrijven.
Rest van peterselie door soep roeren. Soep zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper. Soep over 4 borden verdelen. In midden bestrooien met eierdooier. Direct serveren.