Gebonden courgettesoep
4 personen
Soep
Ingrediënten :
- 2 courgettes
- 1 ui
- 25 gram boter
- 1 groentenbouillonblokje
- 8 takjes peterselie
- 4 takjes dille ( of 3 theelepels diepvries )
- 2 eieren
- 2 dl slagroom
- zout
- peper
- nootmuskaat
- parmezaanse kaas
Bereidingswijze :
Courgettes wassen. 1 Courgettes in lengte halveren. Met kaasschaaf 4 lange dunne plakken schaven. In ruim kokend water plakken ca. 2 minuten koken. Laten afkoelen. Losjes tot roosjes oprollen ( garnering ).
Rest van courgettes in stukken van ca. 3 cm snijden. Ui fijn snipperen.
Boter verhitten. Ui ca. 2 minuten bakken. Stukken courgette toevoegen. Ca. 3 minuten zachtjes meebakken. ½ liter water aan de kook brengen. Hierin bouillonblokje oplossen. Courgettemengsel toevoegen. Met deksel op pan ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
Peterselie en dille fijn knippen. Eieren splitsen. ( eiwitten worden niet gebruikt ) Dooiers loskloppen. Slagroom en kruiden ( 1 eetlepel kruiden achterhouden voor garnering ) erdoor roeren. Soep pureren. Roommengsel erdoor roeren. ( niet meer koken! )
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Soep verwarmen ( niet laten koken! ) Over 4 diepe borden verdelen. Courgetteroosjes erin zetten. Roosjes bestrooien met rest van kruiden en een beetje parmezaanse kaas.
Tip:
Doe er stukjes gerookte zalm in, of garnaaltjes.