Gebonden courgettesoep

 

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 8 takjes peterselie
  • 4 takjes dille ( of 3 theelepels diepvries )
  • 2 eieren
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze :

 

Courgettes wassen. 1 Courgettes in lengte halveren. Met kaasschaaf 4 lange dunne plakken schaven. In ruim kokend water plakken ca. 2 minuten koken. Laten afkoelen. Losjes tot roosjes oprollen ( garnering ).

Rest van courgettes in stukken van ca. 3 cm snijden. Ui fijn snipperen.

Boter verhitten. Ui ca. 2 minuten bakken. Stukken courgette toevoegen. Ca. 3 minuten zachtjes meebakken. ½ liter water aan de kook brengen. Hierin bouillonblokje oplossen. Courgettemengsel toevoegen. Met deksel op pan ca. 10 minuten zachtjes laten koken.

Peterselie en dille fijn knippen. Eieren splitsen. ( eiwitten worden niet gebruikt ) Dooiers loskloppen. Slagroom en kruiden ( 1 eetlepel kruiden achterhouden voor garnering ) erdoor roeren. Soep pureren. Roommengsel erdoor roeren. ( niet meer koken! )

Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Soep verwarmen ( niet laten koken! ) Over 4 diepe borden verdelen. Courgetteroosjes erin zetten. Roosjes bestrooien met rest van kruiden en een beetje parmezaanse kaas.

 

Tip:

Doe er stukjes gerookte zalm in, of garnaaltjes.