Franse uiensoep

4 personen

Soep

Frans

 

Ingrediënten:

  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • zout
  • peper
  • 1½ liter water
  • 1 stokbrood
  • 150 gram geraspte gruyerekaas

 

Bereidingswijze:

 

Pel de uien en snij ze in ringen.

Pel en snipper de knoflook.

Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan en bak de ui met suiker op een matig vuur glazig.

Voeg de knoflook en de bloem toe en bak het ca. 2 minuten mee.

Schenk de wijn bij het mengsel en breng het aan de kook.

Voeg 1½ liter water toe en verkuimel de bouillonblokjes erboven. Laat dit ca. 30 minuten zachtjes koken. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in plakken en strooi de kaas erover.

Gratineer het stokbrood in de oven.

Verdeel de soep in kommen en doe 1 stukje stokbrood in de soep en de rest erbij apart bij.

Garneer eventueel met verse tijmblaadjes.