Erwtensoep

             

 

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 1 pond spliterwten
  • 2 liter water
  • 4 vleesbouillonblokjes
  • 1 beentje
  • 2 speklappen
  • 1 rookworst
  • 1 klein knolletje selderij met selderijbladgroen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 klein uitje
  • peper
  • zout
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pakje roggebrood
  • 1 ons katenspek

 

Bereidingswijze :

 

Erwten wassen, in een pan met water zetten, laten weken.

Groente klein snijden en wassen.

Erwten met water en bouillonblokjes, vlees, beentje, zout, peper en laurierblaadje opzetten, laten koken tot het niet meer schuimt.

Dan de groenten toevoegen en laten pruttelen tot de erwten gaar zijn.

Op het laatst de worst mee laten pruttelen.

Opdienen met roggebrood met katenspek.