Palacinka

4 personen

Nagerecht

Yoegoslavisch

 

Ingrediënten:

 

Voor de flensjes:

  • 125 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • 200 ml melk

 

Voor de citroenroom:

  • 125 gram kwark
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel vaille suiker of 1 zakje
  • sap van ¼ citroen
  • wit van 1 ei
  • 60 gram suiker
  • Poedersuiker voor het garneren

 

Bereidingswijze:

 

Maak de room als volgt:

Klop alles, behalve het eiwit, door elkaar. Klop het eiwit apart stijf, schep dat door de slagroommassa en klop het geheel even op. Plaats daarna in de koelkast tot gebruik.

 

Maak de flensjes:

Doe de ingredienten voor de pannenkoek bij elkaar in een kom en klop dit goed tot een mooi glad beslag.

Doe een beetje boter in een koekenpan en bak de flensjes één voor één. Houd deze warm.

 

Leg de flensjes op warme gemaakte borden en schep op elk flensje een flinke eetlepel citroenroom. Klap het flensje dubbel en strooi er poedersuiker over.