Kaneel taco met warme stoofpeertjes

 

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten:

 

  • 2 zakjes vanille suiker
  • 125 gram mascarpone
  • 1 pot gestoofde peertjes of zelfgemaakte
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepel witte basterd suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 4 taco schelpen
  • 4 blaadjes mint als garneer

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 125c. Hete lucht 100c.

Vermeng de vanille suiker met de mascarpone. Zet het mengsel ca. 15 minuten in de koelkast.

Snijd 8 halve peertjes in dunne partjes. Verwarm ze met 5 eetlepel perensap in een steelpan op een laag vuur.

Meng de kaneel met de basterd suiker in een kom.

Smelt boter. Bestrijk de taco’s ermee. Bestrooi ze met het suiker mengsel. Hang de taco’s om de spijltjes van de oven roosters en verwarm ze midden in de oven ca. 4 min.

 

Verdeel de taco’s over de borden. Laat de warme peertjes uitlekken in een zeef boven de steelpan. Houd het sap warm op een laag vuur.

Verdeel de peertjes over de taco’s laat ze half uitsteken.

Doe de mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit het op de borden naast de taco’s.

Serveer het sap erbij en garneer met een blaadje mint.