Honingijs met druiven compote

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten :

 

Voor het ijs:

  • ½ liter vanille-roomijs
  • 2 eetlepels honing

 

voor de compote:

  • 25 gram boter
  • 250 gr blauwe druiven
  • 250 gr witte druiven
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 borrelglaasje Grand Marnier

 

Bereidingswijze :

 

Laat het ijs in de koelkast ontdooien tot het zacht is. Doe het in een kom, roer er de honing door tot een marmereffect ontstaat, schep het terug in de doos en laat in de diepvries bevriezen tot het weer vast is.

Halveer de gewassen druiven voor de compote. Verhit de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en roer er de honing door. Schep de druiven door de honigboter, laat 1 minuut bakken en blus af met het sinaasappelsap en de Grand Marnier waar het kruidnagelpoeder door is geroerd. Laat kort door verwarmen.

Schep het ijs op bordjes. Doe de warme druiven-compote in een klein schaaltje ernaast. Garneer het ijs met een takje munt.