Gegrilde vijgen met honingroom en hazelnoten

4 personen

Nagerecht

 

 

Ingrediënten:

 

  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 100 gram mascarpone
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Mespunt gemalen kaneel
  • 6 verse vijgen, gehalveerd

 

Bereidingswijze:

 

Schraap de zaadjes uit het vanillestokje, vermeng ze met de mascarpone en de honing en zet koud weg.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Vermeng de poedersuiker met de kaneel en strooi dit over het snijvlak van de vijgen.

Verwarm de ovengrill of de barbecue voor.

Leg de vijgen met het snijvlak naar boven onder de grill of met het snijvlak naar beneden op de barbecue.

Rooster ze circa 1 a 2 minuten goudbruin. Verdeel de warme vijgen over 4 bordjes en schep er een dot mascarpone op. Bestrooi met hazelnoten.