Gegratineerde wijnroom met mangopuree vruchten en ijs

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten :

 

  • 1 dl zoete dessertwijn
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ dl slagroom
  • 1 mango
  • 1 eetlepel cognac of vieux
  • 1 doosje aardbeien
  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan
  • ½ theelepel citroensap
  • 2 rijpe peren
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ½ liter vanilleroomijs

 

Bereidingswijze :

 

Ca. 24 uur van te voren.

In ruime pan wijn aan de kook brengen. Ca. 4 minuten laten koken tot stroperig mengsel ontstaat. Pan in bak koud water laten afkoelen.

30 gr suiker, vanillesuiker en slagroom toevoegen. Met mixer stijfkloppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Mango schillen en langs pit in dikke plakken snijden. Plakken klein snijden.

In steelpan mango met 1 dl water, rest van suiker en cognac aan de kook brengen. Ca. 1 minuut laten doorkoken. Mengsel iets laten afkoelen. Overdoen in keukenmachine en tot een gladde saus pureren. Saus boven kom zeven. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

 

Oven voorverwarmen op grilstand. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Kiwi’s schillen en in dikke plakken snijden. Banaan pellen en in dikke plakken snijden. Besprenkelen met citroensap. Peren schillen, in vieren delen, klokhuizen verwijderen en elk part in plakken snijden.

Mangopuree nogmaals doorroeren en over 4 borden verdelen. In midden van elk bord ¼ gedeelte van wijnroom scheppen. Vruchten eromheen rangschikken en bestrooien met poedersuiker. Borden ca. 5 cm onder gril schuiven en wijnroom in ca. 1 minuut lichtbruin laten kleuren. Met ijsbolletjestang op elk bord 1 bolletje ijs scheppen.

Direct serveren.