Bosvruchten frizzante

4 personen

Nagerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • ½ dl frambozenlikeur
  • ½ potje bosvruchtenjam
  • 100 gram aardbeien
  • 200 gram bosvruchten ( diepvries )
  • Vers gemalen peper
  • 4 bolletjes vanille roomijs
  • ¼ slagroom
  • Garneer met een blaadje munt

 

Bereidingswijze:

 

Meng de frambozenlikeur door de jam tot een coulis.

Maak de aarbeien schoon en leg 4 aardbeien met kroontjes  apart.

Laat de bosvruchten in de koelkast ontdooien.

Klop de slagroom stijf.

Verdeel de coulis als een spiegeltje over 4 diepe borden.

Schik daar op de bosvruchten met de aardbeien. Maal een vleugje peper over de vruchten.

Leg er een bolletje bij en doe er een toefje slagroom bovenop en garneer af met een blaadje munt en de aardbei met het kroontje.