Aardbeien kebabs met yoghurtdip

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten :

  • 500 gr. aardbeien
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. witte basterd suiker
  • 3 bakjes griekse yogurt ( Total )
  • 2 eetl. honing of meer
  • 1 eetl. aardbeiendessertsaus ( flesje )
  • verse muntblaadjes

 

Bereidingswijze :

 

Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de steeltjes.

Schep voorzichtig de sinaasappellikeur, de geraspte schil van 1 sinaasappel en witte basterd suiker door en laat dit minstens 30 min., maar liefst langer, in de koelkast marineren.

Schep af en toe voorzichtig om.

Roer de yogurt met honing los. Verdeel de yogurt over 4 bakjes en schenk in elk een straaltje aardbeiendessertsaus.

Neem de aardbeien uit de marinade en rijg ze om en om met blaadje verse munt aan saté-prikkers. Leg de spiesjes op de borden en geef de bakjes me dip erbij.