Hartige taart met prei

4 personen

Lunchgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote prei
  • 125 gram ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel maizena
  • ¼ liter melk
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kerrie
  • zout
  • peper
  • 150 gram geraspte oude kaas

 

Bereidingswijze:

 

Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.

Bekleed de ingevette vorm met de bladerdeeg.

Prik in de bodem op regelmatige afstand met een vork in en zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

Was de prei en snij de prei in dunne ringen. Pel de ui en snipper deze fijn. Snipper de knoflook.

Snij de ham in kleine dunne reepjes of blokjes.

Bak de prei, ui en knoflook gedurende 3 minuten.

Verwarm de oven met de bakplaat voor op 220 graden.

Roer de maizena aan met melk en klop er de creme fraiche, de eieren, de kerrie en wat zout en peper door.

Schep de prei, ui, knoflook, ham en de kaas door het eiermengsel en verdeel het in de vorm.

Zet de vorm op de bakplaat, schakel na 10 minuten de oventemperatuur terug naar 200 graden.

Laat de taart in nog circa 20 minuten goudbruin bakken.

Door de hete bakplaat krijgt de taart een goed doorbakken bodem.

Eet de taart warm of lauwwarm.