Bladerdeegtaartje met paddenstoelen

2 personen

Hartige taart

 

Ingrediënten:

 

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g seizoensmelange paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 75 g Boursin met kruiden (kaas)
  • 2 eieren
  • 100 g Hüttenkäse
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

 

Extra nodig: taartvorm ca. 20 x 30 cm

 

Bereidingswijze:

 

Laat het bladerdeeg ontdooien

Pel en hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en halveer de grote

Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes en de knoflook hierin glazig

Voeg de paddenstoelen op een hoog vuur toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en wat nootmuskaat

Roer de Boursin door het paddenstoelenmengsel

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C)

Bekleed de taartvorm met bakpapier en daarna met het bladerdeeg. Druk de randen goed vast. Prik het deeg in met een vork en verdeel het paddenstoelenmengsel en de bieslook erover

Klop de eieren los met de Hüttenkäse, breng op smaak met zout, peper, bouillonpoeder en verdeel dit over de paddenstoelen

Laat het paddenstoelentaartje middenin de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden.