Zalm lasagne
2 personen
Hoofdgerecht vis
Ingrediënten :
- 250 gram verse zalm
- 3 dessertlepels groene pesto
- 1 courgette
- 1 ds kastanje champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 pakje tomato frito
- 1 bekertje creme fraiche
- lasagne vellen
- peper
- zout
- 1 tomaat
- olijfolie
- 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze :
Snij de verse zalm in blokjes. Marineer de zalm met de pesto. Zet dit ± 30 minuten in de koelkast.
Snij de coutgette in plakjes en snij deze weer in vieren. Snij de champignons ook in plakjes. Knoflook pellen.
In een wok olie verhitten en de courgette, champignons en de knoflook bakken.
Daarna de tomatensaus toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Creme fraiche door de gemarineerde zalm heen scheppen.
Ovenschaal invetten met olijfolie. Dan een beetje tomatensaus onderin de schaal doen. Dan twee laagjes lasagne-vellen, daar bovenop de zalm, dan weer twee laagjes lasagne-vellen, dan weer tomatensaus, weer lasagne-vellen en eindigen met de tomatensaus. Hierop in plakjes gesneden tomaat. Dan de geraspte kaas erover strooien.
In de oven op 220 c. ongeveer 30 minuten bakken.