Spaghetti met rivierkreeftjes
4 personen
Hoofdgerecht
Italiaans
Ingrediënten:
- 400 gram spaghetti
- 200 gram rivierkreeftjes / IJslandse garnalen, gepeld
- Potje zongedroogde tomaatjes
- 1½ glas witte wijn
- 200 gram creme fraiche
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Snij de ui in fijne snippers, hak 7 – 8 zongedroogde tomaten zeer fijn samen met de knoflook
( keukenmachine ).
Verwarm in een grote pan de olijfolie, voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
Voeg de gehakte tomaten en knoflook toe en verwarm max. 2 minuten.
Roer de rivierkreeftjes of de garnalen door het mengsel, blus af met de witte wijn, laat max. 4 minuten inkoken en voeg de creme fraiche toe. Nog 2 minuten laten opwarmen.
Spatel de spaghetti door de saus en garneer met peterselie.
Lekker met een frisse salade met balsamico dressing.