Spaanse ovenschotel met vis

2 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten :

 

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gr)
  • zout
  • peper
  • 250 gram kabeljauw en/of zalmfilet, roodbaarsfilet
  • 50 gram gekookte mosselen
  • 25 gram gamba’s
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereidingswijze :

 

Ui pellen en snipper grof. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en halveer ze. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika ca. 5 minuten op een heel zacht vuur.

Strooi de chilipoeder, de tijm en de bouillonpoeder erover. Voeg de tomaatstukjes met vocht

toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de vis in grove stukken en strooi er zout en peper over.

Vet een ovenschaal in en schep de helft van de saus erin. Verdeel de vis, mosselen en gamba’s erover en schep de rest van de saus erover. Strooi tot slot de kaas en de peterselie erover en sprenkel er nog 2 eetlepels olijfolie over.

Laat de visschotel in ca. 20-30 minuten gaar worden en iets kleuren.

Lekker met gemende sla en ciabatta of rijst.