Roodbaarsfilet met geroosterde tomaat en garnalen

4 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten :

 

  • 1 zakje verse bieslook
  • 8 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram roodbaarsfilet
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 30 gram boter
  • 125 gram garnalen
  • ½ citroen

 

Bereidingswijze :

 

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen boven kom bieslook fijn knippen. Tomaten wassen en halveren. Tomaten op bakplaat zetten en royaal besprenkelen met olie.

Visfilets bestrooien met zout en peper. Vervolgens door bloem wentelen en overtollige bloem afkloppen.

Tomaten onder grill ca. 8 minuten roosteren tot vel gaat loslaten en tomaten licht gaan kleuren.

Intussen in koekenpan boter verhitten en filets in ca. 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren.

Intussen in pan garnalen met citroensap besprenkelen en licht bestrooien met zout en peper. Vervolgens verwarmen, maar niet koken.

Tomaten onder de grill vandaan halen en bestrooien met zout en peper (of vitlökpeppar ) en bieslook.

Filets met garnalen over 4 borden verdelen en geroosterde tomaten erbij leggen.

Lekker met gratineerde aardappelen.