Mosselen uit de wok

2 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten :

 

  • 400 gram mosselen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 1½ eetlepel lichte chinese sojasaus
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 1½ theelepel bruine suiker
  • zout
  • 3 tros tomaten, ontveld en in smalle reepjes

 

Bereidingswijze :

 

Maak de uitgelekte mosselen droog met keukenpapier.

Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Fruit de ui aan tot het glazig is.

Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de paprikareepjes toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.

Voeg de sherry, suiker en vier eetlepels warm water toe. Laat dit alles 1 minuut koken.

Voeg naar smaak wat zout toe en roer alles goed door elkaar.

Schep de tomatenreepjes door het mengsel.

Lekker met stokbrood.