In tong gerolde garnalen

2 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten :

 

  • 2 tongfilet ( 150 gram per stuk)
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ eetlepel rode wijnazijn
  • 50 gr Noorse garnalen of IJslandse granalen
  • 2 groene asperges schuin in dikke stukken gesneden
  • 2 eetlepels dille
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • ½ eetlepel citroensap
  • peper
  • ½ blikje tomatenblokjes ( of verse tomaten ontzaad, ontveld en grof gehakt)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 20 gram koude boter in blokjes
  • ½ visbouillonblok

 

Bereidingswijze :

 

Giet wijn, azijn en water met bouillon in een steelpan op matig hoog vuur. Doe de asperges erin en blancheer die 30 seconden. Neem de pan van het vuur en schep de asperges met een schuimspaan over in een grote kom. Gooi het vocht weg. Doe de garnalen, 1 eetlepel dille de helft van de sjalotjes, citroensap, peper en wat saus ook in de kom en schep alles goed om.

Verwarm de oven op 210 graden.

Maak de saus: 2 dl visbouillon, 1 dl witte wijn, ½ eetlepel azijn in een steelpan doen. Dan de tomaten of de tomatenblokjes, tomatenpuree en de helft van de sjalotten toevoegen. Laat de saus op matig hoog vuur ca. 10 minuten koken, tot er ongeveer 2 dl saus over is. Roer 1 eetlepel dille erdoor en houd de saus warm. ( saus eventueel dikker maken met maizena )

Vet een ovenschaal licht in met olie. Snij de filets door de midden en rol ze zo, dat je ze kunt vullen. Prik de uiteinde vast met een prikker en zet ze in de ovenschaal. Vul de tong met het garnalen-asperge-mengsel.

Zet de ovenschotel met de vis in de oven en bak ca. 20-25 minuten tot de tong gaar is. Schep de gare vis voorzichtig op de voorverwarmde borden.

Klop de boter  en peper door de saus. Giet wat saus rond de vis en serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met rijst en sla.