Gekookte mosselen

2 personen

Hoofdgerecht vis


 

Ingrediënten :

 

  • 1½ kg mosselen
  • ½ prei
  • 200 gram wortel
  • 200 gram uien
  • selderij
  • peterselie
  • 4 peperkorels
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ liter witte wijn
  • ¼ liter water
  • 1 visbouillonblokje

 

Bereidingswijze :

 

Mosselen schoonmaken, wassen en achter gebleven baarden verwijderen. Mosselen die open staan en na een tik niet vanzelf sluiten weggooien.

Uien in vieren verdelen en met de groente, witte wijn, visbouillon, laurierblaadjes en peperkorrels in een grote pan aan de kook brengen.

15 minuten laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Voeg de mosselen toe. Het geheel laten koken, totdat de schelpen open zijn.

Lekker met stokbrood en diverse sausjes.