Gebakken forel met geroosterde amandelen

4 personen

Hoofdgerecht vis

 

Ingrediënten:

 

  • 4 forellen
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 75 gram boter
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • citroen voor garneer

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de forellen aan de buikzijde van kop tot staart open. Snijd met een scherp mesje van kop naar staart langs de ruggengraat zonder de vis door te snijden, draai de vis om en snijd de ruggengraat langs de andere kant los. Knip de ruggengraat bij de kop en de staart door en trek hem voorzichtig uit de vis. Snijd de zijgraten aan beide kanten los en trek hem voorzichtig uit de vis.

Maak op deze manier de andere forellen schoon en spoel ze onder de koude kraan af. Dep ze droog.

Strooi peper en zout aan de binnenkant en buitenkant van de vis. Wentel ze door de bloem.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Verhit boter in een koekenpan en bak de vis ca. 20 minuten en keer halverwege de vis.

Leg de vis op 4 borden en strooi de amandelschaafsel erover heen.

Lekker met gebakken aardappelen en sla.

 

Variatie:

Forel uit de oven. Doe in de vis wat pesto en pak de vis in aluminiumfolie die ingesmeerd is met olie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vispakketjes naast elkaar in een ovenschaal en schuif ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze uit de oven een paar minuten rusten en verwijder de folie.

 

BBQ tip:

Maak de vis schoon. Vul deze met pesto zout en peper. Of Tomatentapanade.

Verpak de vis in aluminiumfolie en laat ze op een rooster boven de gloeiende kooltjes in 10-15 minuten gaar worden. Keer de pakketjes af en toe om.