Garnalen Buzara

4 personen

Hoofdgerecht

Mediterraans

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 500 gram ongepelde gamba’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 ml witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 1 kippenbouillontablet
  • zout
  • peper
  • 1 bosje basilicum, blad in reepjes gesneden

 

Bereidingswijze:

 

Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes.

Leg de bevroren gamba’s in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.

Pel de gamba’s en haal het darmkanaaltje eruit.

Verhit in een wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.

Roer de Provençaalse kruiden, tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roerbak 3 minuten.

Voeg wijn, kookroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.

Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt. Laat het geheel ca. 3 – 4 minuten gaar worden, totdat de gamba’s roze zijn.

Breng op smaak met peper en zout en maak de saus eventueel dikker met maïzena.

Schep van het vuur af de basilicum erdoor.

Lekker met tagliatelle en een Griekse salade of koolsalade erbij.