Spinazie omeletrol met tomaat

2 personen

Vegetarisch hoofdgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 1 pak diepvries spinazie ( 300 gram )
  • Zout
  • Peper
  • 1½ theelepel Franse kruiden
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1½ eetlepel boter
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze:

 

In een zeef spinazie in ca. 4 uur laten ontdooien. Goed uitdrukken. In een kom doen.

Toevoegen: zout, peper en Franse kruiden. Door elkaar mengen.

In een andere kom eieren loskloppen met melk, zout en peper.

In een koekenpan met anti aanbaklaag ½ eetlepel boter smelten. Eiermengsel erin schenken.

Het ei zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is.

Op plat bord laten glijden. Spinazie erover verdelen. Omelet oprollen. Tomaten in vieren snijden.

Lage ovenschaal invetten. Omeletrol erin leggen. Tomaten rondom rangschikken. Tot gebruik wegzetten.

Oven voor verwarmen op 250 graden.

In een steelpan de rest van de boter laten smelten. Knoflook pellen en erboven uit persen. Boter over omeletrol en tomaat schenken.

Schotel afdekken met aluminiumfolie. Op rooster in midden van de oven ca. 20 minuten heet laten worden.

Ook lekker als groenten met karbonade en gebakken aardappels.