Hertenbiefstuk met cantharellen

 

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 dl cognac
  • 1 pot wildfond ( 380 ml ) of 1 paddenstoelenbouillonblokje met 380 ml water
  • 2 doosjes cantharellen
  • 100 gram koude boter
  • 4 hertenbiefstukjes
  • 1 sjalotje
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze :

 

( kan 1 dag van tevoren ) In pan cognac en fond aan de kook brengen. Op hoog vuur onafgedekt in ca. 15 minuten tot 1 dl laten inkoken. Laten afkoelen en vervolgens tot gebruik in koelkast zetten.

Vier borden voorverwarmen. Cantharellen schoonvegen met keukenpapier. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Helft van boter in blokjes snijden.

In pan rest van boter verhitten. Biefstukjes bestrooien met peper en zout en in ca. 4 minuten bruin bakken, halverwege keren. Biefstukjes uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. Sjalot en cantharellen aan bakvet toevoegen en nog ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Pan van vuur nemen en deksel erop doen.

Intussen saus (opnieuw) aan de kook brengen. Van vuur af blokjes koude boter met staafmixer door de saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Saus op warme borden scheppen. Biefstukjes in midden leggen. Garneren met cantharellen.

Lekker met harricovertsrolletjes, peertjes en hasselbackpotatis ( zie Zweedserecepten website ).