Patatas Bravas

6 personen

Tapas

Spaans


 

Ingrediënten:

 

  • 1 kg aardappels, voor alles geschikt ( desiree ) gesneden in stukken van 3-4 cm
  • 60 ml olijfolie

 

Voor de hete tomatensaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen chilipeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 60 ml droge witte wijn
  • 2 rijpe tomaten, fijn gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • scheutje tabasco
  • 1 eetlepel bladpeterselie, grof gehakt.

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven tot 220 graden. Leg de aardappels op een bakplaat en besprenkel ze met olie en zout.

Schud ze goed door elkaar. Plaats ze in de bovenste helft van de oven en bak ze in 40 minuten bruin.

 

Voor de hete tomatensaus verhit de olie in een pan met dikke bodem op een matig vuur.

Voeg de ui toe en fruit deze al roerend 3 minuten glazig bruin.

Voeg de knoflook, chilipeper, komijn en paprikapoeder toe en bak deze 1 minuut mee.

Zet het vuur hoog en blus het met witte wijn. Laat het geheel 30 seconden sudderen, zet daarna het vuur laag en voeg de tomatenstukjes en tomatenpuree toe.

Laat de saus gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren.

Pureer de saus in een keukenmachine of met staafmixer. Doe de saus terug in de pan en breng hem op smaak met peterselie, tabasco en zout.

Serveer de saus los van de aardappels.