Kruidig lamsvlees met azijn

4 personen

Tapasgerecht

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 800 gram magere lamsbout, in blokjes
  • 1 snee oud bruin brood
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 2 – 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 6 teentjes knoflook
  • Mespuntjes cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 4 eetlepels peterselie fijn gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

 

Besprenkel het brood met azijn. Bak het brood in 2 eetlepels olie in een stoofpan en neem het uit de pan.

Bestrooi het vlees met peper en zout. Zet de stoofpan op de grootste pit en voeg het vlees toe met een handje vol tegelijk, met 3 fijn gehakte teentjes knoflook en de cayennepeper.

Blijf roeren met een houten lepel en voeg meer vlees toe als er een handvol is dichtgeschroeid. Voeg eventueel nog wat olie toe.

Roer 3 uitgeperste teentjes knoflook, kruidnagelpoeder en peterselie door elkaar tot een pasta.

Bestrooi het vlees met de paprikapoeder en roer de pasta en 2 dl water er door.

Kook het vlees afgedekt in ca. 30 minuten gaar. De vloeistof moet dan wat ingedikt zijn. Zoniet bind het dam met maizena.

Pureer tenslotte het brood en roer het door de saus.