Gambas al pil pil

4-6 personen

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 1 kg verse middelgrote gamba’s, gepeld
  • ½ theelepel zout
  • 50 gram boter
  • 80 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • ½ theelepel sambal
  • ½ theelepel paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

 

Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten. Doe de gamba’s en het zout in een kom, meng deze en zet ze 30 minuten weg in de koelkast.

Verwarm de olie en boter samen in een wok. Zodra de boter begint te schuimen, bak de knoflook en de sambal goudbruin.

Voeg de gamba’s toe en bak 3-6 minuten mee, totdat ze krullen en van kleur veranderen.

Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer heet met genoeg brood om in de saus te dopen.