Calamares a la Romana

 

4 personen

Tapas

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 350 gram schoongemaakte pijlinktvisjes
  • ½ theelepel zout
  • 40 gram bloem
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 2 eieren, losgeklopt
  • frituurolie
  • schijfjes citroen

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de inktvisjes in ringen van 1 cm. Bestrooi ze met zout, dek af en zet ze 30 minuten weg in de koelkast. Droog ze af met keukenpapier.

Meng de bloem en peper in een kom.

Doe de olie in een pan met dikke bodem en verhit de olie tot 180 graden ( of zet de frituurpan aan ) ( een stukje brood moet in de hete olie in 15 seconden bruin worden )

Haal een paar inktvisringen door de bloem en door de losgeklopte ei en bak ze in de olie tot ze goudbruin zijn, keer ze regelmatig om met een schuimspaan.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Haal de rest van de inktvis door de bloem en ei en bak ze op dezelfde wijze.

Serveer de calamares met de schijfjes citroen.