Wildsaus

2 personen

Saus warm

 

Ingrediënten :

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 gr boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 jeneverbessen
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ flesje kriek lambiek
  • ½ dl creme de cassis
  • 3 dl wildfond

 

Bereidingswijze :

 

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.

Verwarm 75 gr boter met olie in een pan en fruit de groenten met jeneverbessen en kruiden

± 5 minuten.

Schenk het bier erbij en laat het inkoken tot de helft.

Voeg de creme de cassis en wildfond erbij en laat het opnieuw inkoken tot ± 2 dl vocht overblijft.

Saus zeven, en op smaak brengen met peper, zout en koude klontjes boter.

Of eventueel iets dikker maken met wat maizena.