Wildsaus
2 personen
Saus warm
Ingrediënten :
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- ½ winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 75 gr boter
- 2 eetl. olijfolie
- 5 jeneverbessen
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- ½ flesje kriek lambiek
- ½ dl creme de cassis
- 3 dl wildfond
Bereidingswijze :
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
Verwarm 75 gr boter met olie in een pan en fruit de groenten met jeneverbessen en kruiden
± 5 minuten.
Schenk het bier erbij en laat het inkoken tot de helft.
Voeg de creme de cassis en wildfond erbij en laat het opnieuw inkoken tot ± 2 dl vocht overblijft.
Saus zeven, en op smaak brengen met peper, zout en koude klontjes boter.
Of eventueel iets dikker maken met wat maizena.