Vegetarische tomatensaus
4 personen
Saus
Ingrediënten:
- 0,5 dl olijfolie
- 1 ui, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 0,5 dl tomatenpuree
- 800 gram hele tomaten ( of 2 blikjes tomatenblokjes )
- 1 dl witte wijn / rode wijn
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels honing of suiker
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels oregano
- 1 dl verse basilicum, gesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een pan. Bak de ui enkele minuten en voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de overige ingredienten erbij en laat dit ca. 25 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg aan het einde de oregano en basilicum toe.
TIP: Lekker met diverse soorten pasta’s. En als basissaus voor op de pizza.