Vegetarische tomatensaus

4 personen

Saus

 

Ingrediënten:

  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 0,5 dl tomatenpuree
  • 800 gram hele tomaten ( of 2 blikjes tomatenblokjes )
  • 1 dl witte wijn / rode wijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels honing of suiker
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels oregano
  • 1 dl verse basilicum, gesneden

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de olie in een pan. Bak de ui enkele minuten en voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de overige ingredienten erbij en laat dit ca. 25 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg aan het einde de oregano en basilicum toe.

 

TIP: Lekker met diverse soorten pasta’s. En als basissaus voor op de pizza.