Mojo Picon

4 personen

Saus

Spaans

 

Ingrediënten :

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • 200 gr tomaatblokjes uit blik
  • paar druppels tabasco
  • 3 ontvelde rode paprika’s zonder zaad en in stukken gesneden
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • 1 theelepel chillipoeder
  • zout
  • peper uit de molen
  • 2 dl olijfolie
  • 1 eetlepels sherryazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel ketchup
  • ½ theelepel komijn

 

Bereidingswijze :

 

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika en tabasco 6 minuten.

Voeg de tomatenketchup toe en bak die even mee. Voeg de chillipoeder, de paprikapoeder, naar smaak zout en peper en de suiker toe. Roer dit goed door en blus af met de azijn en de  tomatenblokjes.

Laat het mengsel op zacht vuur met de deksel op de pan 1 uur stoven.

Aflaten koelen en goed fijn pureren.

Lekker met canarische aardappels en gefrituurde kip.