Basis tomatensaus

2 liter saus

Saus

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 3 kilo tomaten
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Ca. 12 takjes basilicum ( 2 eetlepels D.V. basilicum )
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels balsamicoazijn

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de tomaten in aan de bovenkant. Doe ze enkele seconden in heet water en haal het velletje eraf.

Snijd de tomaten daarna in vieren. Snipper de ui en de knoflook.

Fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten in de olijfolie in een sauspan.

Voeg de basilicum toe en bak deze ca. 2 minuten mee.

Voeg dan de tomaten toe aan het mengsel.

Kook de saus ca. 30 minuten. Pureer de saus. Voeg suiker, balsamicoazijn, zout en peper toe.

Goed door roeren en klaar is de basissaus.