Toscaanse bonensalade met tonijn en tomaat

4 personen

Salade

 

Ingrediënten :

 

  • 1 middelgrote pot witte bonen
  • 1 blikje tonijn ( op water)
  • 4 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Stort de witte bonen in een vergiet en spoel ze af. Laat de tonijn uitlekken en maak het visvlees los met een vork. Ontvel 3 tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de vierde tomaat in plakjes en bestrooi ze met zout. Hak de knoflook fijn. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Snijd de gepelde ui in dunne ringen.

Doe de uitgelekte bonen in een schaal. Schep de tonijn, de tomaatstukjes, knoflook en de kleingesneden basilicum door de bonen. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, zout en peper. Meng dit door de ingredienten. Garneer de salade met de tomaatplakjes, de uiringen en wat basilicum.