Pastasalade met salami

4 tot 6 personen

Salade

 

Ingrediënten :

 

  • 300 gram pasta ( spiraaltjes of fusili )
  • 250 gram salami in plakken van 0,5 cm dik gesneden
  • 1 grote rode ui
  • 1 groene paprika
  • 150 gram kruidenkaas
  • 6 kerstomaatjes
  • 2 takjes basilicum

 

Dressing:

  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel gemengde italiaanse kruiden
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout en een scheutje olie beetgaar. Giet af in vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken.

Snijd de salami zonder velletje in blokjes. Snijd de gepelde ui in ringen. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Halveer de gewassen kerstomaatjes.

Roer voor de dressing het citroensap, azijn, olijfolie, honing, kruiden, zout en peper door elkaar.

Doe de pasta in een grote kom. Schep er de blokjes salami, de ui ringen, de blokjes paprika en de blokjes kaas door. Schep de dressing losjes door de salade en laat 30 minuten rusten. Meng de salade kort voor het serveren nogmaals en schep in een glazen schaal. Garneer met kerstomaatjes en blaadjes basilicum.