Ceasar salade

4 personen

Salade

 

Ingrediënten :

  • 1 krop lollo rosso sla
  • 2 sneetjes wit brood
  • 4 eetlepels olijf olie
  • 2 teentjes knoflook
  • vers geraspte parmezaanse kaas
  • blikje ansjovisjes

Dressing:

  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel suiker

 

Bereidingswijze :

 

Was de sla goed, zodat er geen zand meer in zit. Droog de bladeren in de sla-centrifuge.

Snij de korstjes van het brood. Snij het brood dan in blokjes van ongeveer 1 cm.

Pel de teentjes knoflook en snij deze heel fijn.

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok. Bak de blokjes brood erin en bak ze aan alle kanten goed bruin, voeg zonodig nog wat olie toe. Neem de pan van het vuur, doe de fijn gesneden knoflook erbij en schud het geheel goed om. Leg daarna een stuk keukenpapier neer en laat de croutons erop drogen en krokant worden.

 

Maak de dressing van de ingrediënten zoals hierboven staat geschreven.

Doop nu de slablaadjes blaadje voor blaadje in de dressing en leg ze dan in een sla-kom.

Strooi de croutons erover heen en de parmezaanse kaas. Garneer af met ansjovisjes.