Aardappelsalade met zalm en kappertjesmayonaise

4 personen
Bijgerecht
 
Ingredienten:
  • 600 gram vastkokende aardappels ongeschild
  • 200 gram gerookte zalm in reepjes
  • 50 gram zoetzure zilveruitjes
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes  
  • blikje ansjovisfilets
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
 

Bereiden:

Kook de aardappels in de schil gaar en laat afkoelen. Pel ze en snijd ze in schijfjes. 
Schep de zalm met de augurk, uitjes en peterselie door de aardappels. 
Pureer alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een gladde saus. 
Schep de dressing door de aardappelsalade en breng op smaak met peper.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.