Rosbieflapjes met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaat

2 personen

Hoofdgerecht

Maaltijdsalade

 

Ingrediënten:

 

  • 300 gram rosbieflapjes
  • 4 snee witbrood
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1½ eetlepel poedersuiker
  • 50 gram geraspte parmezaansekaas
  • 1 zakje rucola
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 1 zakje zachte gemengde sla

 

Voor de dressing:

 

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 theelepel honing

 

Bereidingswijze:

 

Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren.

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Twee derde van de tomaatjes op bakplaat leggen. Azijn erover sprenkelen en bestrooien met poedersuiker. Tomaatjes ca. 10 minuten in de oven zetten, tot het velletje open knapt.

Bakplaat uit oven nemen.

Oven op 200 graden zetten.

Rest van de tomaatjes ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.

In keuken machine twee derde van de rucola met pijnboompitjes op laag tempo fijn malen.

Geraspte kaas en tomaatstukjes erdoor roeren. Salsa op smaak brengen met peper en zout.

Van het wit brood de korstjes eraf snijden. Dan het brood met een deegroller zo plat mogelijk maken. Sneetjes op bakplaat leggen en bestrijken met olijfolie in smeren en grof zeezout erover strooien. Brood in oven in 5 – 10 minuten lichtbruin en krokant bakken.

De salsa op 2 borden verdelen. Er om heen de rest van de sla verdelen. Over de sla een beetje dressing sprenkelen.

Verhit 2 eetlepels olie in de pan. Daarin de rosbieflapjes bakken.

Broodsneetjes om en om verdelen met de rosbieflapjes op het bord.

Als garnering 2 tomaatjes op een sate prikkertjes in het torentje steken. De rest van de tomaatjes op de sla verdelen.