Pasta maaltijdsalade met vis

4 personen

Salade

 

Ingrediënten :

 

  • 150 gram penne rigate
  • 1 blikje tonijn naturel
  • ½ komkommer
  • 20 kerstomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • ½ eetlepel olijven pesto
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels zonnebloempitten

 

Bereidingswijze :

 

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Laat hem uitlekken en afkoelen.

Laat de tonijn uitlekken en haal hem los met een vork. Meng de tonijn met de pasta.

Was de komkommer en snijd hem in reepjes. Was de tomaatjes en halveer ze.

Klop een dressing van olie, azijn en pesto. Schep groenten en dressing door de pasta. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan in ca. 3 minuten goudbruin en bestrooi de salade ermee.