Groentensalade met gebakken varkenshaas
2 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten :
- 2 teentjes knoflook
- 9 eetlepels olijfolie
- 150 gram haricoverts
- zout
- 2 vleestomaten
- ½ bakje champignons
- 3 eetlepels wijnazijn
- 200 gram varkenshaas
- 3 theelepels tijm
- peper
- 100 gram veldsla / gemengde sla
- 5 vogelnestjes tagliatelle
- 2 theelepels honing
Bereidingswijze :
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In een klein pannetje 3 eetlepels olie verhitten. Knoflookplakjes in ca. 1 minuut bruin bakken. Op keukenpapier ‘knoflookchips’ laten afkoelen en in stukjes breken.
Haricoverts koken tot ze beetgaar zijn en in zeef uitlaten lekken. Tomaten in kruisen en enkele seconden in kokend water dompelen, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen. Tomaten overdwars halveren en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in mooie blokjes van ca. 1 cm snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden.
In kom doen: 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn, 2 theelepels honing, zout en peper. Tot een sausje kloppen.
Varkenshaas in 12 plakjes snijden. Met tijm, zout en peper bestrooien. Veldsla voorzichtig wassen en in een vergiet goed laten uitlekken. Tomaten, haricoverts en champignons door het sausje scheppen. En 1 uur laten marineren.
In een pan water aan de kook brengen. Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
Op 4 borden een krans van veldsla leggen. Tagliatelle uit laten lekken en op de veldsla verdelen. Groentesalade in het midden over de borden verdelen.
Vlak voor het opdienen, in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Varkenshaasplakjes op hoog vuur in ca. 2 minuten gaarbakken, halverwege keren. Op elk bord 3 plakjes varkenshaas op de groentesalade leggen. Door de achtergebleven olie enkele druppels azijn roeren en dit over het vlees schenken. Knoflookchips erover strooien. Direct opdienen.
Is ook lekker met gefrituurde aardappelblokjes i.p.v. tagiatelle.