Caesar Salad

2 personen

Hoofdgerecht

Maaltijdsalade

 

Ingrediënten salade:

  • 1 zak gemengde sla
  • 6 ansjovisfilets
  • 150 gram gerookte kipfilet, in blokjes
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 gram aardappelblokjes

Voor de dressing:

  • 1,5 eetlepels witte wijn azijn
  • 0,75 dl olijf olie
  • Zout
  • Peper
  • 1,5 ansjovisfilet, fijn geprakt
  • 1 theelepel suiker
  • ½ eetlepel mosterd poeder
  • ½ eetlepel dionmosterd
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Voor de knoflookcroutons:

  • 2 snee bruin brood, in dobbelstenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 – 2 teentjes fijngesneden knoflook

 

Bereidingswijze:

 

Frituur aanzetten.

Voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar roeren.

Oven voor verwarmen op 180 graden.

Dobbelstenen brood met olie en knoflook mengen en brood in de oven ca. 10 minuten krokant roosteren.

Aardappels bakken in de frituur

Salade op de borden verdelen. De dressing erover verdelen.

Dan de kipfilet, ansjovisfilets, croutons en parmezaanse kaas erover verdelen. En de gefrituurde aardappels erbij scheppen.