Notendressing

4 personen

Dressing

 

Ingrediënten:

 

  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl walnotenolie
  • 1 theelepel dion mosterd
  • 1 fijn gehakte sjalotje
  • 1 fijn gehakt teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels witte wijn azijn of frambozenazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse of mespunt gedroogde dragon
  • snufje suiker
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze:

 

In een kom alle ingrediënten goed door elkaar kloppen.

De dressing 24 uur laten staan en dan zeven.

De gezeefde dressing in een afgesloten pot of fles bewaren. Schudden voor gebruik

 

Tip:

De dressing is het lekkerst als hij de kans krijgt om een dag in te trekken.

Blijft enige dagen goed.

De walnotenolie kan vervangen worden door 1 dl maïsolie en enkele fijngewreven walnoten.